رشته عمران:شیشه ها و استفاده در ساختمان و مکان

ساخت وبلاگ
شیشه سکوریت در جائیکه استحکام، مقاومت در مقابل حرارت و ایمنی مورد نظر باشد قابل استفاده می‌باشد. عموماً شیشه سکوریت در صنعت خودرو سازی برای مقابله از خورد شدن شیشه به قطعات بزرگ از شیشه سکوریت در سمت‌ها و عقب خودرو استفاده می‌گردد.
شيشه سکوريت با اعمال فرآيند حرارتی بر شيشه معمولی توليد می گردد.ابتدا بايد شيشه به ابعاد وفرم دلخواه آماده وبريده شود. زيرا استرس هائی که در طی فرآيند سکوريت بر شيشه وارد می شود انجام هرگونه کاری از قبيل برش دادن ، سوراخ کردن و سند بلاست کردن را غير ممکن ساخته و موجب شکست شيشه می گردد.
بعد ازبرش شيشه در اشکال واندازه های مورد نياز به ۴ لبه شيشه سنگ دياموند زده می شود .سپس شيشه را در کوره مخصوص تا دمای ۶٢۵ گرم می کنند. بعد شيشه از قسمت کوره دستگاه خارج شده و وارد قسمت خنک کننده می گردد. در اين قسمت شيشه تحت فرآيند کنترل شده ای به سرعت سرد می گردد.تاریخچه شیشه گری ، یکی از قدیمیترین حرفه‌هایی است که بشر بدان اشتغال داشته است. مصری‌ها سازنده اولین اشیای شیشه‌ای بوده‌اند که ظروف بدست آمده از حفاریهای مصر قدمت 5000 ساله دارد. رومیان نیز در فن شیشه گری مهارت داشته‌اند و در این صنعت از سایرین پیشرفته‌تر بودند. رونق شیشه سازی در نخستین ادوار تاریخ اسلامی صورت گرفته است، زیرا هنری بود که در مساجد و زیارتگاه‌ها و تزئینات مذهبی جلوه خاصی داشته و مورد استفاده قرار می‌گرفت. در ایران نیز ساختن شیشه قدمت چند هزار ساله دارد. و نخستین واحد ماشینی تولید شیشه ساختمانی در ایران در سال 1340 شروع بکار کرد. ترکیبات سازنده اجزای اصلی تشکیل دهنده شیشه با نگاه به جدول عناصر ، کمتر عنصری را می‌توان یافت که از آن شیشه بدست نیاید، ولی سه ماده کربنات دو سود ، سنگ آهک و سیلیس ، مواد اصلی تشکیل دهنده شیشه می‌باشند. مواد شیشه ساز مورد تایید موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران عبارتند از سیلیس (SiO2) ، دی‌اکسید بور (B2O3) ، پنتا اکسید فسفر (P2O5) که از هر کدام بتنهایی می‌توان شیشه تهیه نمود. گدازآورها کربنات سدیم (Na2CO3) ، کربنات پتاسیم (K2CO3) و خرده شیشه ، سیلیکات سدیم و پتاسیم (Na2SiO3 , K2SiO3) که حاصل ترکیب سیلیس با گدازآورها می‌باشند، در آب حل می‌شوند و از شفافیت شیشه به تدریج کم می‌کنند. به همین علت است که اغلب شیشه‌های مصرف شده در گلخانه پس از چند سال کدر می‌شوند و نور از آنها بخوبی عبور نمی‌نماید.
(برای توليد شيشه های نيمه سکوريت فرآيند سرد کردن به کندی صورت می پذيرد.) سرد کردن سريع شيشه باعث می شود که در سطح شيشه تنش فشاری و در قسمت مرکزی و وسط آن تنش کششی ايجاد شود. اساس کار به اين ترتيب است که بخش های خارجی شيشه که سريعتراز بخش های داخلی سرد می گردند ميل به انقباض پيدا می کنند اما بخش های درونی که هنوز گرم و نسبتا سيال هستند از انقباض آنها جلوگيری نميکنند.
در نتيجه تنشی در شيشه به وجود نمی آيد .اما در دماهای پائينتر که بخش های مرکزی آغاز به سرد شدن می کنند ، بخش های سطحی که ديگرصلب شده اند از انقباض لايه های مرکزی جلوگيری می کنند. در نتيجه در بخش های مرکزی تنش کششی و در سطح تنش فشاری ايجاد میشود .
معمولاً شيشه هاي سکوريت شده در اين روش ، داراي تنش فشاري سطحي 50 دارند. ايجاد تنش هاي Mpa ١٠٠ وتنش آششي داخلي حدود Mpa حدود فشاري بيشتر در سطح، به علت اينكه تن شهاي آششي داخلي را نيز افزايش ميدهد خطر شكست شيشه را (از طريق رشد تر كهاي دروني يا لبه اي) به دنبال خواهد داشت. به علت بالا بودن ميزان انرژي الاستيك ذخيره شده، شيشه هايي آه از اين طريق سکوريت شده اند، در صورت بروز شكست به تعداد زيادي ذرات ريز آه فاقد لبه هاي برنده مي باشند تبديل خواهند شد آه براي مصرف آننده خطرات آمتري دربردارد.
زيادتر بودن تعداد ذرات حاصل از شكست و آوچكتر بودن ابعاد آن حاآي از درجه سکوريت بالاتر مي باشد. در نتيجه تعداد و ابعاد ذرات حاصله از شكست معيار ارزيابي آيفيت اين شيشه ها در استانداردهاي مربوطه قرار مي گيرد. مطابق با اين استانداردها ، وزن ١٠ قطعه از بزرگترين قطعات شکسته شده يک شيشه سکوريت بايد کمتر از وزن ۶۴ سانتی متر مربع از همان شيشه باشد. شيشه سکوريت در برابر بارهای مکانيکی ، تنش های حرارتی ، باد ، وزن برف وضربه ۴ تا ۵ برابر نسبت به شيشه معمولی با همان ابعاد و ضخامت مقاومتراست.
در جلو از شیشه لمینیت استفاده می‌گردد چرا که در هنگام ضربه نمی‌شکند.تاریخچه شیشه گری ، یکی از قدیمیترین حرفه‌هایی است که بشر بدان اشتغال داشته است. مصری‌ها سازنده اولین اشیای شیشه‌ای بوده‌اند که ظروف بدست آمده از حفاریهای مصر قدمت 5000 ساله دارد. رومیان نیز در فن شیشه گری مهارت داشته‌اند و در این صنعت از سایرین پیشرفته‌تر بودند. رونق شیشه سازی در نخستین ادوار تاریخ اسلامی صورت گرفته است، زیرا هنری بود که در مساجد و زیارتگاه‌ها و تزئینات مذهبی جلوه خاصی داشته و مورد استفاده قرار می‌گرفت. در ایران نیز ساختن شیشه قدمت چند هزار ساله دارد. و نخستین واحد ماشینی تولید شیشه سکوریت اروند سیستم ساختمانی در ایران در سال 1340 شروع بکار کرد. ترکیبات سازنده شیشه اجزای اصلی تشکیل دهنده شیشه با نگاه به جدول عناصر ، کمتر عنصری را می‌توان یافت که از آن شیشه بدست نیاید، ولی سه ماده کربنات دو سود ، سنگ آهک و سیلیس ، مواد اصلی تشکیل دهنده شیشه می‌باشند. مواد شیشه ساز مورد تایید موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران عبارتند از سیلیس (SiO2) ، دی‌اکسید بور (B2O3) ، پنتا اکسید فسفر (P2O5) که از هر کدام بتنهایی می‌توان شیشه تهیه نمود. گدازآورها کربنات سدیم (Na2CO3) ، کربنات پتاسیم (K2CO3) و خرده شیشه ، سیلیکات سدیم و پتاسیم (Na2SiO3 , K2SiO3) که حاصل ترکیب سیلیس با گدازآورها می‌باشند، در آب حل می‌شوند و از شفافیت شیشه به تدریج کم می‌کنند. به همین علت است که اغلب شیشه‌های مصرف شده در گلخانه پس از چند سال کدر می‌شوند و نور از آنها بخوبی عبور نمی‌نماید.
هنگامی که پارامترهایی نظیر مقاومت مکانیکی و ایمنی اهمیت قابل ملاحظه پیدا می‌کند، شیشه مقاوم‌سازی شده (سکوریت) مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولترین مورد استفاده این شیشه بدین خاطر که پس از شکست، بصورت قطعات ریز در می‌آید در صنعت اتومبیل برای شیشه‌های جانبی و عقب مورد استفاده قرار می‌گیرد (برای شیشه جلو در عوض از شیشه لمینیت که هنگام شکست جدا نمی‌شود استفاده می‌گردد)
در لوازم خانگی با استفاده از ماشین آلاتی همچون سی ان سی‌ها و برش‌های تمام اتومات – دستگاهای واترجت - دستگاهای تراش با قابلیت تنظیم هر نوع برداشت - دستگاهای چاپ تمام اتوماتیک – کوره‌هایی از نوع کانوکشن – و غیره می‌تواند انواع شیشه‌های هودطرح دار با هر نوع برش اعم از پنل و بدنه– سینک‌های شیشه‌ای با طرح‌های کار شده بر روی شیشه – اجاق گاز رومیزی و فر توکار و یخچال – شیشه‌های تزیینی را تولید نمود.
در ساختمان سازی شیشه سکوریت برای سازه‌های بدون قاب مانند در ورودی و یا هر مکانی که احتمال صدمه زدن به انسان را داشته باشد قابل استفاده است.
شیشه سکوریت قابلیت برش و یا فرم دهی را ندارد. تمامی فرایندها مانند برش، سوراخ کردن و... باید قبل از سکوریت کردن شیشه انجام گیرد.

- - , .

سایت زیباترین دختر شهر...
ما را در سایت سایت زیباترین دختر شهر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان zibaforum بازدید : 258 تاريخ : يکشنبه 27 دی 1394 ساعت: 7:09